Hlavní obsah

Meteorologové zvýšili varování před bouřkami, více zahrozí na Moravě

Letní teploty, které v Česku panují již několik dní, vystřídají v sobotu odpoledne silné bouřky a přívalové deště. Český hydrometeorologický ústav prodloužil a především zesílil varování před bouřkami především na Moravě a v Jižních Čechách. Varování tam platí až do pondělního rána.

Foto: Profimedia.cz

Teplé letní počasí mohou již v sobotu na některých místech republiky vystřídat bouřky a přívalové deště. Ilustrační foto

Článek

Od západu ale zvolna postupuje do střední Evropy brázda nižšího tlaku vzduchu a s ní spojená zvlněná studená fronta.

Od západu by se proto v Česku postupně mohly objevovat již v sobotu odpoledne místy přeháňky a bouřky, doprovázené přívalovými dešti a kroupami, na Moravě a ve Slezsku v sobotu jen ojediněle. Nejvyšší sobotní denní teploty mají dosahovat na 28 až 32 stupňů.

Meteorologové již ve čtvrtek vydali výstrahu před bouřkami a přívalovými dešti, aktuálně ji upravili pro všechny kraje. V Ústeckém, Plzeňském, Libereckém, Středočeském, Královéhradeckém kraji a v Praze platí varování před silnými bouřkami do půlnoci ze soboty na neděli.

Ve zbytku republiky by bouřky mohly být velmi silné a varování platí do pondělní osmé hodiny ráno.

V neděli bude studená fronta postupovat k východu, opět doprovázená bouřkami a silnými deštěm. Nejvyšší denní teploty by měly o něco klesnout, na 25 až 29 stupňů, na východě mohou ještě vystoupat až k 32 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám