Hlavní obsah

Meteorologové rozšířili výstrahu před silným větrem

Aktualizováno

Varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před silným větrem platí nově na celém území republiky od pondělních 17 hodin. Na hřebenech hor může vítr v nárazech dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Od pondělního večera do úterního odpoledne až úterního večera bude foukat na většině území čerstvý vítr s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině, v oblasti Českomoravské vrchoviny a hor na severu Čech s nárazy kolem 90 kilometrů v hodině, na hřebenech kolem až 110 kilometrů v hodině,” shrnuli meteorologové.

Nově varování platí i pro západní oblasti republiky. Od západu budou v úterý v průběhu dne poryvy postupně slábnout.

Varování před silným větrem se tak rozšířilo na celou ČR. Výstraha před velmi silným větrem bude platit na Vysočině, ve Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém a Libereckém kraji  do úterních 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Bouřky a intenzivní déšť v Itálii zabíjely

Bouře s intenzivními dešti, které postihly o víkendu Itálii, mají na svědomí v Kalábrii čtyři lidské životy, napsal server ORF.at. Kvůli přívalu bahna a kamení...

Říjen se rozloučí teplotními šoky

Teploty, kdy se rtuť teploměru vyšplhá až ke 20 stupňům, teplá rána a polojasné počasí očekáváme v nadcházejícím týdnu. Do úterý nám bude znepříjemňovat život...

Výběr článků

Načítám