Hlavní obsah

Metanol stále zabíjí, podlehl mu další člověk

Praha
Aktualizováno

Na Moravě zemřel ve čtvrtek další člověk na otravu metanolem. Při odpoledních interpelacích to ve Sněmovně oznámil ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09). Jednalo se o 53letého muže z Olomouce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Dnes jsem dostal avízo, že zemřel na Moravě další člověk, který byl přivezen dnes a měl obrovskou koncentraci metanolu v sobě. Pil z láhví, které se našly v rodině," uvedl ministr bez dalších podrobností. Láhve podle něj neměly kolky ani jakékoliv jiné označení.

Mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant pak doplnil, že pacienta převážela záchranná služba z ordinace praktické lékařky do Fakultní nemocnice Olomouc a muž zemřel v sanitním voze.

"Definitivní výsledky pitvy budou známy v pátek, nicméně existuje vysoká pravděpodobnost, že úmrtí souviselo s určitou hladinou metanolu v jeho krvi," dodal.

V České republice tak má metanol podle dostupných informací 32 obětí. Další desítky lidí byly kvůli otravě závadným alkoholem hospitalizovány. Někteří přeživší budou mít doživotní následky, zejména poškozený zrak.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám