Hlavní obsah

Města si zvolila nové primátory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ustavující zastupitelstva mnoha měst v pondělí volila nová vedení. Nové primátory mají v Děčíně, Opavě, Havířově, Karviné či Přerově. Ve čtyřech zmíněných případech jde o zastupitele nominované hnutím ANO, v Karviné bude primátorem Jan Wolf z vítězné ČSSD.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sociální demokraté povedou Karvinou spolu s ANO a KSČM. Pro Wolfa v pondělí zvedlo ruku 32 ze 41 zastupitelů. Wolf byl primátorem už v minulém období - v lednu vystřídal v čele města spolustraníka Tomáše Hanzela.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek komunálních voleb v Karviné

Primátorem Děčína zastupitelé zvolili Jaroslava Hroudu z hnutí ANO. Vítězné ANO uzavřelo koalici s hnutím Náš Děčín a s ČSSD. Mají těsnou většinu 14 hlasů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek komunálních voleb v Děčíně

Primátorem Havířova na Karvinsku byl zvolen poslanec a dosavadní primátorčin náměstek Josef Bělica z vítězného ANO. Na ustavujícím zasedání získal 26 hlasů, zastupitelů je 43. Ve funkci střídá Janu Feberovou (ČSSD), která se stala jeho náměstkyní.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek komunálních voleb v Havířově

Nejmladší město v zemi se 74 000 obyvateli povede koalice ANO, ČSSD, spojení lidovců a STAN, které kandidovalo pod názvem Společně pro Havířov, a Hnutí pro Havířov. Koalice bude mít většinu 27 hlasů.

Rovněž v Přerově je nový primátor z hnutí ANO. Je jím lídr vítězného hnutí ANO Petr Měřínský, kterého na ustavujícím zasedání zvolili 18 z 35 hlasů zdejší zastupitelé.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek komunálních voleb v Přerově

Měřínský ve funkci přerovského primátora vystřídal čtyřiasedmdesátiletého Vladimíra Puchalského ze Společně pro Přerov, který již nekandidoval. Koalici v Přerově po říjnových volbách vytvořilo ANO s ODS, KDU-ČSL a TOP 09. V zastupitelstvu má koalice těsnou většinu 18 hlasů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek komunálních voleb v Opavě

Primátorem Opavy byl zvolen Tomáš Navrátil z ANO. To sestavilo koalici s KDU-ČSL, Stranou zelených, Piráty & Opavany a Občany městských částí Opavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám