Hlavní obsah

Marečku, podejte mi pero aneb Internet se baví na Dalíkův účet

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na lobbistu Marka Dalíka se po dlouhé době opět upřela velká pozornost veřejnosti. Důvodem je jeho obvinění z pokusu o podvod. Kromě orgánů činných v trestním řízení se o něj ale začali zajímat také internetoví vtipálci.

Foto: Ateo.cz

Mirek Topolánek a Marek Dalík jako protagonisté slavného snímku Marečku, podejte mi pero.

Článek

Policie zatkla Marka Dalíka v neděli. Podle vyšetřovatelů se pokusil o podvod, když měl žádat o úplatek při jednání o nákupu transportérů Pandur pro českou armádu. Za peníze údajně slíbil pomoc, aniž by prý mohl cokoli reálně ovlivnit. Hrozí mu za to až 10 let vězení.

Jak už se stalo v minulých týdnech zvykem, i krátce po Dalíkově zatčení se na internetu objevily zesměšňující koláže. Jejich častým protagonistou je i někdejší premiér Mirek Topolánek, se kterým Dalík blízce spolupracoval.

Na jedné z fotografií například autor připodobnil Dalíka s Topolánkem k protagonistům snímku Marečku, podejte mi pero. Z obrazu na ně „dohlíží“ prezident Václav Klaus.

Foto: vtipy.netroof.eu
Foto: Facebook

V jiné montáži zase autoři poukázali na vliv, který měl Dalík na bývalého premiéra mít. Zkratka ODS je na billboardu u silnice vysvětlena jako „Občanská Dalíkova strana“.

Přestože okresní soud ve středu zamítl žádost žalobce o uvalení vazby na lobbistu a Dalíka propustil na svobodu, mnozí internetoví vtipálci by se zřejmě rozhodli jinak. Dalíka i s Topolánkem totiž umístili za zamřížované okno věznice.

Foto: vtipy.netroof.eu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám