Hlavní obsah

Lyžaři se konečně dočkali sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Milovníci lyžování, kteří dosud marně čekali na pořádnou sněhovou peřinu, se alespoň na některých českých a moravských horách konečně dočkali. Řadu tuzemských zimních středisek totiž přes noc na sobotu pokryla vydatná bílá pokrývka.

Foto: Petr Kopecký
Článek

V Jizerských horách a v Krkonoších napadlo až 20 centimetrů nového sněhu. U vleků se navíc netvoří fronty. Sjezdovky a běžecké tratě v Jizerských horách a Krkonoších na Liberecku jsou upravené. V nejvyšších českých horách je na sjezdovkách kolem půl metru sněhu.

Podmínky pro lyžování jsou ve většině středisek dobré, většina vleků jezdí. Ve Svatém Petru jsou v provozu všechny sjezdovky s výjimkou Červené. Správci ji chtějí co nejdřív uměle zasněžovat. Otevřené jsou všechny sjezdovky na Medvědíně. V Peci pod Sněžkou do rána napadlo deset centimetrů sněhu, v provozu je tu sedm z 11 vleků.

V Beskydech a na Šumavě na sníh stále čekají

V Beskydech mohli lyžaři zamířit do osmi středisek, kde bylo maximálně 23 centimetrů umělého sněhu. V jižních Čechách lze lyžovat už jen na technickém sněhu v zadovském areálu. Od pátku je přerušen provoz na sjezdovkách na Kramolíně u Lipenské nádrže. Na Zadově je 20 centimetrů technického sněhu, ale podmínky na třech sjezdových tratích jsou špatné. Lyžaři proto mohou jezdit na vlecích za mimosezonní ceny.

Za lyžováním lze vyjet i do Orlických hor. V Deštném jsou v provozu všechny vleky. Sjezdovky, na nichž leží asi 30 centimetrů sněhu, správci uměle zasněžují.

Reklama

Výběr článků

Načítám