Hlavní obsah

Lidovce do voleb v hradeckém kraji povede předseda Bělobrádek

• Aktualizováno

Lidovce povede v Královéhradeckém kraji do podzimních sněmovních voleb předseda strany Pavel Bělobrádek. Rozhodla o tom v sobotu jednomyslně krajská konference lidovců v Dobrušce.

Foto: Vít Černý, ČTK

Lidovce povede v Královéhradeckém kraji do podzimních sněmovních voleb předseda strany Pavel Bělobrádek (na snímku z 8. října 2016).

Článek

Bělobrádek bude i lídrem chystané společné koaliční kandidátky lidovců a hnutí STAN. Dvojkou za Bělobrádkem by měl být zástupce STAN a dál by měla být kandidátka složena metodou zipu, řekl krajský předseda KDU-ČSL Vladimír Derner.

Za KDU-ČSL budou na předních místech kandidátky figurovat náměstkyně hradeckého primátora Anna Maclová, hudebnice z Trutnovska Anežka Mišoňová a ředitelka hradeckého diecézního centra pro seniory Veronika Čepelková.

Lídrem na jihu Čech bude Bartošek

Na jihu Čech lidovce povede do voleb místopředseda Parlamentu ČR Jan Bartošek. Rozhodla o tom sobotní nominační konference. Té předcházela ještě řádná krajská, na níž Bartošek obhájil rovněž post krajského předsedy.

„Potěšilo mne, že mi delegáti dali silný mandát za lídra mě podpořilo 61 ze 66 delegátů. V první pětce jsou dále učitel Šimon Heller, starostka Třeboně Terezie Jenisová, ředitel písecké diakonie Petr Hladík a místostarosta Českého Krumlova Josef Hermann,“ řekl Právu po zvolení lídrem Bartošek.

Jak bude ale vypadat v Jihočeském kraji konečná společná kandidátka KDU-ČSL a STAN, nechtěl spekulovat. „Shoda panuje na tom, že ji povedu já, dvojkou by měl být Jiří Švec starosta Lišova za STAN. O dalším pořadí budeme ještě jednat s koaličním partnerem, až se rozhodne, kdo jej bude na kandidátce reprezentovat. Naši zástupci na čelní místa jsou však už, jak jsem je vyjmenoval, jasní,“ dodal lidovecký lídr.

Reklama

Výběr článků

Načítám