Hlavní obsah

Lidé si myslí, že hráz v Horce protrhla roura pro žáby

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Policie se začala zabývat protržením hráze řeky Moravy u Horky nad Moravou v noci na neděli. Voda se průrvou vyvalila do části obce. Lidé ve vesnici mluví o tom, že za vše mohou ekologové.

Článek

"Na podnět jednoho z občanů šetříme, zda nedošlo v souvislosti s protržením hráze k trestnému činu," řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

"Po vsi se povídá, že na vině jsou ekologové, kteří prý do tělesa hráze dali rouru, aby umožnili průchod žábám," sdělil Právu ve středu Petr Marek, který v Horce bydlí. "Rouru jsem viděl na vlastní oči, je betonová a už vystupuje z vody. Není přímo v hrázi, ale pod ní. Dokonce lidé mluví o dvou rourách, jiná vidět není, stoprocentně zatím jen ta jedna," popsal kritické místo na hrázi Marek

"Taková fáma tu opravdu koluje, ale myslím si, že s těmi žábami to je nesmysl. Mohla se tam dostat jakkoliv," uvedl místostarosta Horky Milan Vysloužil.

Příčinu protržení dva roky staré hráze nezná zatím ani Povodí Moravy. "Vzhledem k tomu, že policie šetří trestní oznámení, se nebudeme k celé záležitosti zatím vyjadřovat. Navíc máme akutnější starosti. K problému se vrátíme, až opadne voda, ale vzhledem k tomu, že hráz vydržela loňské jarní přívaly vody, nepředpokládám, že by při její stavbě došlo k nějakému pochybení," řekl Právu ředitel olomouckého závodu Povodí Moravy Mojmír Pehal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám