Hlavní obsah

Letiště Heathrow zrušilo kvůli bouřkám pětinu letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provoz na londýnském letišti Heathrow se výrazně omezí, důvodem jsou hrozící silné bouřky. Letiště proto požádalo aerolinky, aby zrušily pětinu letů plánovaných na sobotní podvečer, opatření postihne i spoj z Prahy.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Heathrow

Článek

Provoz na třetím nejrušnějším letišti světa by měl zpomalit mezi 16:00 a 18:00 místního času (17:00 až 19:00 SELČ), kdy mají bouřky s kroupami udeřit. Opatření postihne i večerní spoj z Prahy.

Silné bouřky trápily Británii i v pátek a sobotu odpoledne by měly znovu zasáhnout oblast kolem Londýna. Podle meteorologů tam hrozí přívalové deště, krupobití a silný nárazový vítr. Riziko mohou představovat i časté blesky.

Letiště Heathrow kvůli tomu po dohodě s dopravci zrušilo dvacítku letů. Nevyletí tak například spoje z Prahy, Dublinu nebo Madridu. Britská média upozorňují, že cestující by podle zástupců letiště měli počítat se zpožděními také u dalších linek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám