Hlavní obsah

Lesní školka v Tříslově vzala při vichru za své

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Během pár minut přišla Lesní školka v Tříšlově na Českokrumlovsku o veškeré zázemí. Silný vítr polámal v pondělí okolní stromy a ty padaly na jurtu, sociální zařízení i venkovní učebnu se solárními panely. Zničil základnu, která se budovala několik let.

Foto: Adéla Kučerová

Poničená jurta lesní školky

Článek

Právu to potvrdila místopředsedkyně spolku Doma v lesa Adéla Kučerová s tím, že naštěstí děti při pondělním řádění větru ve školce nebyly, protože byly prázdniny.

„Nejdůležitější je, že nebyl nikdo zraněn. Přišli jsme však o naše zázemí v Třísově. Školka i přesto provoz rozhodně nepřeruší a budeme po prázdninách normálně pokračovat. Jen se zřejmě přestěhujeme na čas do Českých Budějovic,“ konstatovala Kučerová. Silný vítr zničil také lesík v blízkosti školky.

Foto: Adéla Kučerová

Poničené zázemí lesní školky

Ve středu se do odklízení škod pustili dobrovolníci. „Byly tu asi čtyři desítky lidí, což nás příjemně překvapilo. Odstraňovali stromy, ale také například přemisťovali nábytek z poškozené jurty,“ podotkla Kučerová. Právě jurtu měl spolek asi tři roky a nyní musí uvažovat o koupi nové. I proto zakládá veřejnou sbírku na pořízení zničeného zázemí.

Vichr si pohrával s letadly přistávajícími v pražské Ruzyni

Domácí

Školka v Třísově byla první lesní školkou v Jihočeském kraji, svou činnost zahájila v roce 2012. V současné době má 35 přihlášených dětí. Spolek Doma v lese ještě provozuje lesní školku v Srubci u Českých Budějovic a Svobodnou základní školu v Libníči na Českobudějovicku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám