Hlavní obsah

Lékaři svolali v Praze protest proti koronavirovým opatřením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky lidí v neděli v Praze před ministerstvem zdravotnictví vyjádřily nesouhlas se stávajícími vládními opatřeními proti šíření koronaviru. Shromáždění organizovala Paralelní lékařská komora tvořená lékaři, kteří hovoří o „covidovém teroru“. Jejím představitelem je například lékař urgentní medicíny Vít Mareček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Demonstrantka proti koronavirovým opatřením (ilustrační foto)

Článek

Několikahodinová akce, během níž přítomní vyslechli několik projevů, vyvrcholila před vchodem do budovy ministerstva, kam účastníci položili lékařské pláště a transparenty s nápisem Lžete!

Podobná shromáždění chce Paralelní lékařská komora podle svého prohlášení pořádat každý týden. Odpůrci protipandemických opatření také plánují protest 17. listopadu od 15:00 na Staroměstském náměstí v Praze.

Hranice 70 procent naočkovaných byla pokořena, kolektivní imunita je ještě daleko

Domácí

„Udělejme skutečnou tečku za mezinárodními pandemickými hrami na našem území,“ vyzval přítomné mluvčí Paralelní lékařské komory Vít Mareček, který v projevu označil protipandemická opatření za byznys podporovaný zahraničními vládami a mainstreamovými médii.

Žádné zvýhodňování očkovaných

Palackého náměstí se začalo zaplňovat kolem poledne. V jednu chvíli byla v prostoru pod sochou Františka Palackého téměř stovka lidí, během čtyřhodinové akce však začal v chladném počasí počet přítomných ubývat.

Někteří účastníci z řad lékařů na doporučení organizátorů dorazili v lékařských pláštích.

Pořadatelé z Paralelní lékařské komory mimo jiné požadují, aby očkovaný člověk nebyl zvýhodněný a neočkovaný nebyl znevýhodněný.

Tvrdí také, že nikdo nemá právo zjišťovat, zda je člověk proti nemoci covid-19 očkovaný. Rovněž prohlašují, že by se zdravé děti neměly testovat, očkovat a ani by neměly nosit roušky.

Reklama

Výběr článků

Načítám