Hlavní obsah

Kovářová slíbila, že už nebude vypisovat další výběrová řízení

Právo, jfk

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová v pondělí pozastavila většinu veřejných zakázek a výběrových řízení. V posledních měsících čelila kritice, že na poslední chvíli před svým koncem ve funkci vypisuje málo průhledné tendry za stamilióny korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová

Článek

„Opatření se netýká veřejných zakázek a výběrových řízení souvisejících s čerpáním dotací Evropské unie, takových zakázek či řízení, které mají dlouhodobě stanovený harmonogram, a těch, které se vypisují z důvodu skončení dosavadních smluv,“ uvedl Jiří Hovorka z tiskového oddělení ministerstva.

„Není to ale tak, že by se již běžící výběrová řízení zastavovala. Nebudou se vypisovat nová,“ vysvětlil Právu Hovorka.

„O tomto opatření jsem dnes informovala členy vlády. Vnímám výzvu týkající se nevyhlašování výběrových řízení. Ministerstvo spravedlnosti se jí řídí, na druhé straně však nemohu dopustit, abychom přišli o dotace z Evropské unie či nezabezpečili základní fungování justice,“ uvedla ministryně.

V nejbližší době tak bude podle ní například vyhlášeno výběrové řízení k zajištění projektové kanceláře podílející se na řízení projektů e-Justice, realizovaných s finanční účastí Evropských strukturálních fondů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám