Hlavní obsah

Korunní svědek v kauze Opencard měl znovu vykradený byt

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Korunní svědek v kauze Opencard a obviněný úředník odboru informatiky pražského magistrátu Jiří Chytil čelil podruhé vloupání do bytu. Stalo se to v sobotu poté, co Právo upozornilo na první případ, při kterém zmizely externí disky s důkazy o kauze. Chytil má ale zálohu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Chytil

Článek

Ani napodruhé nebyl zámek poškozen. „Nezmizelo nic. V bytě byly rozházené věci,“ uvedl v pondělí na tiskové konferenci sdružení Veřejnost proti korupci Chytil s tím, že jde asi o další výstrahu.

Chytil, který na magistrátu pracoval v IT odboru, policii od začátku pomáhal, přivedl ji na řadu stop, a dokonce kriminalisty podrobně navigoval před jejich zásahem na magistrátu z března 2010, kdy vyšetřovatelé na místě zajistili důkazní materiál.

Ze svědka obviněným

Protikorupční policie mu původně přislíbila postavení utajeného svědka, když se však změnil vyšetřovací tým, skončil nakonec coby člen hodnotící komise mezi obviněnými. Nyní mu hrozí až osmiletý trest.

Do bytu se mu údajně kdosi vloupal již v únoru. „V bytě jsem našel stopy od bláta, zmizely dva externí disky a jeden starý telefon, zámky na dveřích od domu a bytu byly ale neporušené,“ uvedl Chytil s tím, že vloupání nehlásil, protože policii už nevěří. „Bral jsem to jako takové varování,“ podotkl bývalý úředník.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám