Hlavní obsah

Kořistka: dovolenou jsem si platil, Večerek zařídil bonus

PRAHA

Poslanec Zdeněk Kořistka označil za nepravdivou informaci šéfa poslanců ODS Vlastimila Tlustého, podle něhož Kořistkovi zaplatil letos dovolenou lobbista Jan Večerek spoluobviněný z pokusu Kořistku podplatit.

Foto: Jiří Smutný

Markéta Harasimová

Článek

"Občané posílají různé informace, tak já tady jednu řeknu, protože by měla být ověřena, a kdyby byla pravdivá, také by do té kauzy vnesla zajímavý faktor," řekl v dnešní Sedmičce televize Nova Tlustý.

Uvedl, že informaci o tom, že "pan Večerek ze své kreditní karty v tomto roce zaplatil panu poslanci Kořistkovi dovolenou" mu poskytl příznivec, kterého nejmenoval. Dodal, že žádné důkazy v ruce nemá.

Kořistka tvrzení Tlustého označil za další pokus ODS uškodit mu na cti a pověsti. Právu dnes řekl: "Na počátku léta na obědě s panem Večerkem, když jsem hovořil o dovolené, mi jím bylo navrženo, že jako přítel majitele cestovní kanceláře má padesátiprocentní slevový bonus. Tento bonus mi pan Večerek nabídl. Nabídku jsem využil. Na účet, který mi sdělil, jsem převedl padesát procent ceny zájezdu. Následně jsem byl panem Večerkem informován, že uplatnil svůj slevový bonus. Upozorňuji, že v té době jsme byli přátelé."

Kořistka uvedl, že nepochybil. "Nevidím na svém postupu nic špatného. Celá věc byla naprosto otevřená a mohu ji dokázat výpisem ze svého účtu. Je vidět, že ODS chce opět odvést pozornost od své korupce a očekávám další diskreditační špínu z její strany. O tom svědčí i informace médií o odposleších, kde se domlouvali na mém znevěrohodnění," dodal Kořistka.

Kořistkův popis události Právu potvrdil i Večerek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám