Hlavní obsah

Konec politického matadora? A může za to Kalousek

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnutí Miroslava Kalouska (TOP 09) vzdát se poslaneckého mandátu překvapilo v úterý jeho kolegy ve Sněmovně i veřejnost. Na politického matadora, jemuž mnozí nemohli přijít na jméno a další jej uznávali, neměl vyhraněný názor jen málokterý člověk sledující tuzemskou politickou scénu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek

Článek

Pro svou osobitost, erudici a rétorické schopnosti, které uznávají i jeho názoroví oponenti, byl Kalousek častým i vděčným terčem vtipů.

Ten z dílny Miroslava Kemela vyšel ve středečním vydání deníku Právo.

Kalouskovo rozhodnutí odejít ze Sněmovny spustilo pochopitelně jejich další vlnu.

Ostatně pro některé politiky zosobňoval Kalousek ve Sněmovně téměř všechny hříchy světa a chyby minulosti.

Zatímco v posledních letech Kalousek tepal především Andreje Babiše, v minulosti byli terčem jeho výpadů například stávkující odboráři, s nimiž se svého času vypořádal ve verších.

Kalousek si zarýmoval. Podle odborářů je lepší básník než ministr

Domácí

Přesto na někdejšího správce státní kasy, proti jehož nepopulárním krokům demonstrovaly tisíce lidí, vzpomíná odborový předák Josef Středula jako na nejlepšího diskusního partnera.

Hláška „za všechno může Kalousek” patrně zůstane ve veřejném prostoru i nadále. To ostatně plánuje i samotný politik.

Za jeho krokem ostatně někteří z jeho někdejších politických souputníků vidí promyšlený krok, který směřuje k jedinému cíli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám