Hlavní obsah

Koledníci vypláceli dívky v Krkonoších u vleků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoční tradice dnes pronikla i na zasněžené svahy Krkonoš. Desítky koledníků s opentlenými pomlázkami na lyžích v pondělí na sjezdovkách vyplácely nic netušící a vřískající dívky. Většinou na ně číhali u vleků, kde je překvapili a sešlehali, řekl vedoucí lyžařského střediska SKI Pec pod Sněžkou František Vambera.

Článek

Lyžaře dnes v nejvyšších českých horách odměnilo nádherné slunečné počasí a stále ideální podmínky pro zimní radovánky. Přesto se počet návštěvníků postupně snižoval, jak po velikonočních svátcích odjížděli domů. "Kolony aut se ale netvořily, provoz byl plynulý," prohlásil vedoucí Ski areálu ve Špindlerově Mlýně Jiří Beran.

Na horách je stále více než metr firnového sněhu a upravené sjezdovky. "Všechny čtyři lanovky a vleky jsou stále v provozu," uvedl Beran. Obdobná situace je i v Peci a dalších krkonošských střediscích. Teploty se dnes odpoledne pohybovaly kolem deseti stupňů nad nulou.

Další milovníky zimních sportů chtějí po Velikonocích v Krkonoších nalákat na zlevněné permanentky. Celodenní taxa pro dospělé ve Špindlerově Mlýně klesne na 300 z 550 korun a pro děti na 200 z 380 korun. V Peci dospělí lyžaři ušetří 280 korun, když zaplatí 200 korun a děti mohou na vleky zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám