Hlavní obsah

Koalice v Chebu končí, ANO ukončilo spolupráci s ČSSD a KSČM

– Cheb • Aktualizováno

Hnutí ANO vypovědělo ve středu koaliční smlouvu, kterou mělo uzavřenou v Chebu s ČSSD a KSČM. Poté, co ANO podpořilo odvolání starosty Petra Navrátila (ČSSD), oficiálně kvůli jeho stíhání v kauze ROP Severozápad, a odmítlo návrh ČSSD na nového starostu v osobě Pavla Vanouška nyní definitivně z koalice odchází, sdělila Gabriela Dostálová, mluvčí ANO v Karlovarském kraji.

Foto: Profimedia.cz

Město Cheb. Ilustrační foto

Článek

"Dnes byla z pověření všech zastupitelů za Hnutí ANO Cheb a vedení místní a oblastní organizace ANO Cheb vypovězena koaliční smlouva mezi ANO, ČSSD a KSČM," uvedla Dostálová. Odmítla, že by před čtvrtečním jednání zastupitelstva byla hnutím ANO připravena nová koalice.

"Žádný návrh z naší strany ani podpora z naší strany by neměla přijít, protože nic není dohodnuto," uvedla Dostálová. Podle ní poslední návrh ČSSD byl opět na jmenování už odvolaného starosty Petra Navrátila.

Bývalý starosta Petr Navrátil, kterého hlasy opozice a ANO odvolaly 9. března, řekl, že podle jeho názoru nešlo ani tak o jeho jméno, jako o snahu ANO rozbít koalici. "Vzhledem k tomu, že přišli s usnesením jak z oblasti, tak z místní organizace to zřejmě ani nesouvisí s mým obviněním. Za mě: Vnímám, že je tu snaha rozbít koalici a udělat jinou k jejich obrazu," uvedl Navrátil.

Reklama

Výběr článků

Načítám