Hlavní obsah

Kalousek: Krnáčová na to prostě nedohlédla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnost soudního napadení voleb v Praze kvůli rozlepenému volebnímu archu pobouřila místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. Novinkám poskytl prohlášení, kde upozorňuje na to, že na ministerstvu vnitra je za volební agendu zodpovědná kandidátka hnutí ANO v Praze Adriana Krnáčová.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek

Článek

„Je to bezprecendentní neschopnost, za kterou nese plnou odpovědnost ministerstvo vnitra. Volební agendu tam má v kompetenci Adriana Krnáčová. Prostě na to nedohlédla,” uvedl Kalousek.

Část voličů v Praze dostala volební lístek rozdělený na dvě části, hlas je přitom platný pouze v případě, že je lístek vhozen do urny jako jeden celek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Adriana krnáčová

Tiskárna Moravia Press, která tisk pro ministerstvo vnitra zajišťuje, přitom zaručila, že lístek bude kompletní. To se ale nestalo. Správně byl v podobě sešitku formátu A2 o osmi stranách.

„To se mi vůbec nelíbí a jsem velmi pobouřená. Nebyla jsem informována.. Nemohu uvěřit ani tomu, že tiskárna nedodržela slib, že zajistí, aby se dvě části hlasovacího lístku nedaly při manipulaci oddělit,“ řekla šéfka Českého statistického úřadu Iva Ritschelová Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám