Hlavní obsah

John: Jsem v šoku, Kočí se pokusila o vnitrostranický puč

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda VV Radek John ostře kritizoval to, že se šéfka poslanců VV Kristýna Kočí bez jeho vědomí setkala a jednala s premiérem Petrem Nečasem (ODS). Podle něj jde o vnitrostranický puč, za kterým stojí ještě poslanci Jaroslav Škárka a Stanislav Huml. S Právem John mluvil při cestě autem do Prahy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda Radek John po příjezdu na ideovou konferenci VV.

Článek

Kočí se ve čtvrtek ráno sešla s Nečasem. Věděl jste o tom?

Otevíral jsem požární stanici v Rychnově nad Kněžnou, přerušil jsem služební cestu a okamžitě se vracím do Prahy. Jsem naprosto šokován, že Kristýna Kočí navštívila premiéra, aniž o tom informovala předsedu strany. Ostatně přestala komunikovat od úterního zasedání klubu a naprosto se mnou přerušila spojení.

Co si o tom myslíte?

Považuji to za pokus o vnitrostranický puč. Zdá se, že toto je opravdu řízené zvenčí, že toto nejde z VV.

Řízeno kým?

Máme podezření, odkud to jde, ale v této chvíli to říci bez důkazů nemůžeme. Nicméně když se podíváme na časovou osu kroků, tak čím dál více si myslím, že to je koordinovaná akce. Až budeme mít v ruce důkazy, tak je zveřejníme. Svolávám nyní setkání vedení strany a tam se o tom budeme bavit.

Bude na jednání Kočí?

Stále bych s ní velmi rád mluvil. To, že přerušila komunikaci s předsedou strany dva dny poté, co ji přerušil Jaroslav Škárka je šokující. Byl bych velmi rád, kdyby tam byla.

Říkáte, že Kočí s vámi nekomunikuje. Co to znamená? Nezvedá vám telefony, nereaguje na esemesky?

Vůbec se neozývá. Vůbec nekonzultuje závažné kroky, které by bez mého vědomí neměla dělat. Ona by se mnou měla hovořit o krocích, co chystá, a to nedělá.

Hrozí odchod dalších poslanců VV?

Myslím, že to je koordinovaná akce tří lidí - Jardy Škárky, Kristýny Kočí a Stanislava Humla. Věřím, že to není více našich poslanců. Na úterním zasedání klubu poslanci jednotně podporovali vedení (Škárka a Huml se ho nezúčastnili, Kočí ano).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám