Hlavní obsah

Jihomoravská ODS se ohrazuje proti obvinění z korupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanská demokratická strana se ohradila proti reportáži TV Nova, která naznačovala, že její kandidát na hejtmana Milan Venclík přijímal tajně peníze od stavební firmy. Podle ODS jde o kampaň, která má stranu zdiskreditovat před volbami.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

První zástupce jihomoravského hejtmana Milan Venclík (vpravo) je s představiteli stavebních firem v pravidelném styku. Na snímku s primátorem Brna Romanem Onderkou při letošním zahajování ražby silničního tunelu v Brně.

Článek

Podle představitelů ODS je zjevné, že se opakuje scénář z roku 2004, kdy proti Milanu Venclíkovi byla vedena podobná kampaň a ODS prohrála o pouhých 1025 hlasů. Policie žádný trestný čin neprokázala. 

„Jsem znechucen praktikami, které jsou proti mně soustavně používány. Udělám vše proto, aby nás toto nařčení nepoškodilo a volby jsme přes tuto špinavou kampaň vyhráli,“ prohlásil Milan Venclík.

Zvláštní je prý doba, kdy je rozhovor zveřejněn. Nahrávka je totiž údajně čtyři roky stará. Proč byla dána k dispozici až nyní, necelé dva měsíce před krajskými volbami, nebylo v reportáži řečeno. ODS případ předá právníkům s tím, aby podnikly veškeré kroky k očištění Občanského demokratické strany a Milana Venclíka. 

Podle informací TV Nova měla brněnská stavební firma tajně sponzorovat ODS. Reportáž obsahovala i údajnou nahrávku rozhovoru šéfa stavební firmy Přemysla Veselého se senátorem ODS Vlastimilem Sehnalem. Mluvilo se o penězích, které prý Veselý dal předsedovi jihomoravské ODS Venclíkovi. Mohlo se jednat o provize za státní zakázky. Venclík údajně ODS peníze nedal, ponechal si 820 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám