Hlavní obsah

Jeden z posledních průzkumů: ANO, ČSSD i komunisti oslabují

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vítězem voleb by se podle modelu agentury Median stalo hnutí ANO se ziskem 25 procent hlasů. ČSSD by měla 12,5, komunisté 10,5 procenta. SPD Tomia Okamury by podle modelu dostala 9,5 procenta a ODS devět procent. Pirátům průzkum přisoudil 8,5 procenta, lidovcům 6,5 a TOP 09 šest procent.

Foto: David Ryneš, Novinky

Volební model v říjnu podle agentury Median.

Článek

Do Sněmovny by se nedostalo hnutí STAN, kterému průzkum přiřkl podporu čtyř procent, ani Strana zelených, které by dalo hlas 3,5 procenta lidí.

„Podpora tří největších stran (ANO, ČSSD, KSČM) v první polovině října mírně poklesla,” povšimla si agentura. Pokles zaznamenala i TOP 09, zatímco SPD a piráti posílili.

Nejvyšší volební potenciál mělo hnutí ANO (32,5 procenta). ČSSD má potenciál 16,5 procenta, ODS až 15 procent a SPD Tomia Okamury 14,5 procenta.

„Posílili rovněž piráti, jejichž volební potenciál činí 14 procent. Potenciál KSČM je díky oslabování v posledních měsících redukován na cca 13 procent. Do Sněmovny by se při zisku všech vážně zvažujících voličů mohli dostat STAN a zelení,” uvedla agentura.

Hypotetických voleb by se zúčastnilo 64 procent oprávněných voličů.

Průzkum proběhl od 26. září do 14. října a zapojilo se do něj 1081 respondentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám