Hlavní obsah

Je to kočkopes, zaútočil Nečas na Johnův způsob výběru nového šéfa policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér Petr Nečas (ODS) odmítl desetičlennou komisi ministra vnitra Radka Johna (VV), která má vybrat nového policejního prezidenta. Ta komise je paskvil a kočkopes a vzejde z ní jen kočkopes, řekl ve středu večer v České televizi (ČT) v pořadu Události komentáře.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

Podle dřívější dohody Nečase a Johna má policejního prezidenta schválit předseda vlády. John při představování nové komise v úterý uvedl, že nečeká žádné komplikace.[celá zpráva]

"To poslední, co policie potřebuje, je kočkopes," prohlásil Nečas. Skutečnost, že John do komise navrhl bývalé ministry vnitra za ČSSD Františka Bublana a Martina Pecinu, komentoval slovy, že když už tam mají být politici z jiných stran, tak to měli být zástupci ze všech politických stran.

Podle něj není možné, aby budoucího prezidenta vybírali lidé, kteří mu budou podřízeni.

Premiér se opřel i do Víta Bárty, který podle něj přestává být jen ministrem dopravy, ale rád by se podílel i na fungování ministerstva vnitra. Bárta, který vlastnil bezpečnostní agenturu ABL se zavázal, že na vnitro se nedostanou žádní lidé spojení s touto společností.

Po bezproblémovém schválení protikorupční strategie na vládě, kterému předcházela slovní přestřelka mezi VV a ODS, se tak rýsuje na obzoru nová bouřka uvnitř vládní koalice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám