Hlavní obsah

Jaro je tu, příští týden bude přes 20 stupňů

Mrazivé epizody připomínající zimu by měly být počínaje víkendem definitivně minulostí a v příštím týdnu bychom se již měli dočkat slunečného počasí, během něhož se odpolední maxima budou dostávat nad hranici 20 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2.4.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Noc na čtvrtek byla podobně jako v minulých dnech mrazivá, třeba ve stanici Jizerka – Rašeliniště u Kořenova naměřili meteorologové minus 15,4 stupně Celsia.

Přes den bude ve čtvrtek převážně jasno až polojasno, pouze v horských oblastech se může ojediněle vytvářet kupovitá oblačnost. Odpolední teploty budou stoupat na 9 až 13 stupňů Celsia.

V pátek bude jasno až polojasno, na severozápadě území se projeví slabá studená fronta, která večer do horských oblastí může přinést srážky, které mohou být v Krušných horách i sněhové. Ráno teploty klesnou na 2 až –2 stupně, přes den vyšplhají na 6 až 10 v Čechách a 10 až 13 stupňů na Moravě a ve Slezsku.

V sobotu bude nejčastěji oblačno, na severu ojediněle s přeháňkami. Navečer bude oblačnosti ubývat na polojasno. Ráno teploty poklesnou na 4 stupně až nulu, odpoledne vystoupají na 8 až 12 stupňů Celsia,” uvedla Honsová.

V neděli začne na naše území proudit teplý vzduch od jihozápadu. Převládat bude jasno až skoro jasno s ranními minimy mezi 1 a –3 stupni a odpoledními teplotami šplhajícími k 11 až 15 stupňům.

Počínaje pondělím bychom si po celý pracovní týden měli užívat slunečné počasí s minimem oblačnosti. Ráno budou teploty klesat na 6 až 2 stupně. Přes den bude v pondělí mezi 14 a 18 stupni, v úterý mezi 17 a 21 a od středy do pátku by se měly odpolední teploty dostávat na 18 až 22 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám