Hlavní obsah

Jarní počasí s teplotami kolem deseti stupňů bude pokračovat

Novinky, jas

I další únorový týden nabídne nadprůměrné teploty, které budou v odpoledních maximech stoupat k hranici deseti stupňů Celsia. V úvodu bude převládat méně oblačnosti, postupně se zatáhne a v souvislosti s přechodem frontálních systémů se objeví srážky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pondělí bude převládat jasno, pouze na jihu republiky by mělo být oblačnosti o něco více. Odpolední teploty vystoupají na šest až deset stupňů Celsia.

V úterý bude převládat jasno či polojasno, v nížinách se mohou objevit mlhy, které mohou být i mrznoucí,“ uvedla Honsová. Na severovýchodě území se objeví nízká oblačnost. Ranní minima poklesnou na jeden až minus tři stupně, odpolední teploty se vyhoupnou na sedm až 11 stupňů.

Sluncem zalitá PrahaVideo: Novinky

Slabá studená fronta přecházející přes naše území od západu bude ovlivňovat počasí ve středu. Převládat bude zataženo s deštěm či přeháňkami. V polohách nad 1000 metrů nad mořem se bude jednat o srážky sněhové. Ráno poklesnou teploty na čtyři stupně až nulu, odpoledne by se měly pohybovat mezi šesti až deseti stupni.

Velká oblačnost bude přetrvávat rovněž ve čtvrtek. V průběhu dne se bude od západu protrhávat na polojasno. Ranní minima zůstanou v intervalu mezi čtyřmi stupni a nulou, odpolední vystoupají znovu na šest až deset.

V závěru týdne by se v rychlém sledu za sebou měly nad naším územím střídat další frontální systémy. Převažovat bude proměnlivá oblačnost s přeháňkami a teplotami do deseti stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám