Hlavní obsah

Janoušek opustil nemocnici na revers, léčit se bude měsíc

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obviněný podnikatel Roman Janoušek, který se před několika dny musel podrobit operaci hlavy, opustil podle jeho advokáta Víta Širokého nemocnici na revers a dál se léčí doma. Rekonvalescence by měla trvat zhruba měsíc. K tomu možná přihlédnou i vyšetřovatelé při určování termínu posledních úkonů nutných k obžalování Janouška.

Foto: Jiří Hardoš, Právo

Rekonstrukce nehody Romana Janouška.

Článek

Kvůli vážnému úrazu hlavy se musel Janoušek v únoru podrobit v Ústřední vojenské nemocnici operaci hlavy. „Klient byl operovaný, má na hlavě 52 stehů,“ řekl Novinkám Janouškův advokát.

Obviněný si musí prostudovat spis a podrobit se poslednímu výslechu kvůli překvalifikování jeho případu z úmyslného těžkého ublížení na zdraví na pokus o vraždu. Počátkem února se však Janoušek nejprve omluvil kvůli chřipce, pak přišel výše zmíněný úraz.

„Policie si vyžádala lékařskou zprávu, obdržela ji a podle toho bude určen termín k prostudování spisu,“ řekla Novinkám bez dalších podrobností mluvčí Městského soudu v Praze Štěpánka Zenklová.

Zbývá poslední výslech

Právě prostudování spisu a poslední výslech Janouška schází policii k tomu, aby Městskému státnímu zastupitelství v Praze navrhla podnikatele obžalovat.

Široký přitom odmítl, že by sám žádal o prodloužení lhůty na prostudování spisu. „Není to o tom, co žádám já, ale co žádá policie, která si vyžádala zprávu od ošetřujícího lékaře o tom, kdy bude toho úkonu schopen,“ uvedl.

Janoušek loni v březnu srazil podle policie v opilosti 51letou ženu. Za pokus vraždy mu hrozí až 18 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám