Hlavní obsah

Hrozí silné bouřky s kroupami i přívalovými srážkami, varovali meteorologové

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na většině území České republiky hrozí ve čtvrtek odpoledne silné bouřky s kroupami a přívalovými srážkami. Uvedli to meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Na některých místech by mohlo dojít i k rozvodnění malých toků.

Foto: Vassilis Triandafyllou, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

„Během čtvrtečního odpoledne se očekává ojedinělý výskyt silných bouřek. Při silných bouřkách se vyskytnou silné nárazy větru kolem 20 m/s (kolem 70 km/h), kroupy i přívalové srážky s úhrny kolem 30 mm během krátkého období,“ uvedli meteorologové.

Ochlazení, tropy, bouřky. Počasí bude jako na houpačce

Domácí

Výstraha se týká většiny území České republiky s výjimkou pásu na severozápadě země. Platí od čtvrtečních 12 do 23 hodin.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky,“ upozornili meteorologové.

Česko má za sebou první letošní tropickou noc

Počasí

Ti doporučují dbát na bezpečnost s ohledem na riziko zásahu bleskem nebo úrazu, který mohou způsobit padající a poletující předměty. Zbystřit by měli také řidiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám