Hlavní obsah

Horská střediska na severu Čech odírají turisty

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Dvě třetiny hotelů či kiosků v horských střediscích na severu Čech okrádají podle zjištění České obchodní inspekce (ČOI) pro Ústecký a Liberecký kraj turisty. Právu to v úterý potvrdil vrchní inspektor ústecké ČOI Vladimír Bobok. V 87 provozovnách pracovníci inspekce během dvou měsíců objevili dvaapadesát závad.

Článek

Provinilci zaplatili padesát blokových pokut za 63 500 korun, jeden případ skončil ve správním řízení a jeden prohřešek, kdy majitel půjčovny sportovních potřeb na Chomutovsku žádal jako zálohu občanský průkaz, řeší příslušný městský úřad.

"Kromě chybějících cen za nápoje či potraviny jde o klasické problémy jako je třeba špatná míra nápojů. Naši inspektoři dokonce prověřovali i malé kiosky uprostřed sjezdovek, kam se přišli občerstvit jako turisté s lyžemi," dodal Bobok.

Inspekce šetřila i případ malého vleku v Tašově na Ústecku, kde provozovatelům chyběl ceník služeb a návod na použití vleku. Podle Vojtěcha Skály, ředitele ČOI pro Ústecký a Liberecký kraj, byla v tomto případě uložena bloková pokuta pět tisíc korun. Vlekařům chyběly při kontrole inspektorů i potřebné doklady k vleku. Případem se zabývá také živnostenský a finanční úřad včetně úřadu práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám