Hlavní obsah

Hodslavice se obávají následků technoparty

Právo, Aleš Honus
HODSLAVICE

Technoparty se od pátku konala u vodní nádrže Kacabaja na okraji Hodslavic na Novojičínsku. V sobotu tam bylo kolem patnácti set lidí, v neděli se účastníci začali rozcházet. Akce Zone-Libre Open-Air se v Hodslavicích konala už třetím rokem, ani jednou k ní obec nedala souhlas.

Článek

"Je to hrůza a děs. Ale zákony jsou, jaké jsou. Zastupitelstvo se ve středu usneslo, že s akcí nesouhlasí, ale to je všechno, co s tím můžeme dělat," řekl v neděli starosta Hodslavic Miroslav Vyhlídal (ODS) a podotkl, že akce se koná na soukromém pozemku.

Dodal, že pro obec není velký problém hluk, protože technoparty se koná na konci vesnice, daleko více se lidé obávají následků, které jsou každý rok podobné.

"Přijďte se podívat v úterý, až bude po všem. Je pravda, že kelímky a pevné odpadky si po sobě uklidí. Ale ty výkaly, kterými budou zamořeny louky v okolí, tam zůstanou do té doby, než se s nimi vypořádá počasí. Nehledě o injekčních stříkačkách," dodal starosta.

Situaci na místě a v obci monitorovalo několik desítek policistů, kteří již za volantem přistihli několik opilých řidičů. Mluvčí novojičínské policie Miroslava Šálková řekla, že proti akci není důvod zasáhnout, protože se koná na soukromém pozemku se svolením vlastníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám