Hlavní obsah

Hanák tentokrát šije do Zemana, ptá se ho na Dalíka a nitky z Východu

Právo, Novinky, val, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Tomáš Hanák natočil video, jehož prostřednictvím oslovil kandidáta na prezidenta Miloše Zemana. Vzkázal mu, že jej bude volit, nicméně by potřeboval objasnit některé jeho personální vazby. Zároveň by ho zajímalo financování jeho kampaně.

Výzva Tomáše Hanáka k Miloši Zemanovi, kandidátovi na prezidenta ČR. Video: Tomáš Hanák

 
Článek

„Vážený pane Zemane, chci vám oznámit, že budu volit vás. Ale přece jen bych potřeboval alespoň takové malinké rozptýlení posledních pochybností,“ říká Hanák, avšak je otázkou, do jaké míry mluví v nadsázce, neboť před časem vyjádřil podporu jinému kandidátovi Vladimíru Franzovi.

„Ono se to netýká ani tak vás osobně, jako spíš těch lidí okolo vás nebo těch, co stojí za vámi, protože skutečně se může zdát, že ty nitky od těch lidí z vašeho volebního štábu nebo z vaší strany, tak ty nitky že vedou tamhle bůhvíkam někam na východ,“ dodal populární herec. Jmenoval v této souvislosti například Marka Dalíka, Vratislava Mynáře, Martina Nejedlého či Miroslava Šloufa, kteří jsou často spojováni s některými trestními kauzami.

Zeman zve Hanáka na schůzku

Zemanův tým reagoval na Hanákovo video pozváním na schůzku, kde by byly pochybnosti rozptýleny. "Vážený pane Hanáku, velice Vám děkujeme za vyjádřenou podporu kandidatury Miloše Zemana. Dovolte nám, abychom vás jménem volebního výboru prezidentské kampaně Miloše Zemana pozvali do kanceláře v Loretánské ulici a rozptýlili vaše poslední pochybnosti. Neváhejte nás kontaktovat s navržením vámi vybraného termínu pro uskutečnění schůzky,“ napsala mluvčí Zemanova týmu Hana Burianová.

Hanák se v minulých dnech objevil také v jiném videu, ve kterém vyzval Jana Fischera, aby z voleb odstoupil kvůli své komunistické minulosti. Video se stalo internetovým hitem.

Tomáš Hanák vyzývá Jana Fischera, aby nekandidoval na prezidenta

Podobně jako Hanák zareagoval i muzikant Kryštof Michal. Rovněž apeloval na Jana Fischera, aby se kandidatury vzdal.

Kryštof Michal hovoří k Janu FischeroviVideo: Dekomunizace, o.s.

Odstupte! vyzývají Zemana s Fischerem ženy

Favority prezidentské volby v úterý kvůli komunistické minulosti vyzvaly k hození ručníku do ringu i známé ženské osobnosti. Pod výzvu „Jane Fischere, Miloši Zemane, už kvůli našim dětem odstupte! Děkujeme“ se podepsaly desítky žen.

Mezi nimi ředitelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová, olympijská vítězka Věra Čáslavská, exposlankyně zelených Kateřina Jacques, architekta Eva Jiřičná, spisovatelka Eda Kriseová, režisérka Olga Sommerová nebo Dagmar Havlová, švagrová zesnulého prezidenta Václava Havla.

"Vyzýváme kandidáty na post prezidenta ČR Jana Fischera a Miloše Zemana, aby odstoupili. Není přípustné, aby hlavou státu byl člověk, který si zadal s KSČ. V sousedním Německu také nemají za prezidenta nacistu ani komunistu, ale člověka, který celým svým životem prokazuje, na čí straně je. Takového prezidenta si přejeme i my,“ napsaly ženy v prohlášení.

„Jan Fischer v době, kdy nás a naše děti bili na Národní třídě, byl členem KSČ a svou minulost se pokoušel zatajovat. Plukovník Zdeněk Zbytek, pravá ruka Miloše Zemana, chtěl ještě v prosinci 1989 vojensky zasáhnout proti národu,“ dodaly signatářky.

Reklama

Výběr článků

Načítám