Hlavní obsah

Goliášům má vypálit rybník Moserová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dva kandidáti pro páteční volbu prezidenta republiky jsou již známi - Václav Klaus a Miloš Zeman. O tom, zda se k nim připojí i další, bude jasno po úterní půlnoci, kdy se uzavírají kandidátky. Již nyní se hovoří o vicepremiéru Pavlu Rychetském, ombudsmanovi Otakaru Motejlovi a především senátorce Jaroslavě Moserové.

Článek

Moserovou, senátorku za Občanskou demokratickou alianci, chtějí navrhnout senátoři z US-DEU a nestraníci sdružení v Klubu otevřené demokracie a z klubu Nezávislí.

"Myslím, že senátorka Moserová bude určitě kandidátkou," řekl v pondělí předseda z Klubu otevřené demokracie Edvard Outrata (za US-DEU). Podotkl zároveň, že o její kandidatuře rozhodne šestnáctičlenný klub až v úterý.

Zcela mimo hru prý není ani ombudsman Otakar Motejl. Je o tom přesvědčen místopředseda jihomoravské ČSSD Ladislav Skopal. "Pokud i druhá volba dopadne špatně, jsou návrhy, které by byly přijatelné do třetí volby," řekl Skopal. Míní jimi především Motejla, ale i vicepremiéra Pavla Rychetského.

Motejlovu případnou kandidaturu si dokáží představit také koaliční partneři ČSSD ve vládě lidovci a unionisté. Zákonodárce však věří, že v druhém kole bude zvolen kandidát ČSSD, bývalý premiér Miloš Zeman. Přímý přenos

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám