Hlavní obsah

Exministr zdravotnictví Ludvík odchází z ČSSD

Praha

Ředitel pražské fakultní nemocnice Motol a bývalý ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík odchází z ČSSD. Oznámil to v pondělí na Twitteru. Jako důvod uvedl vznikající koalici pro komunální volby v Praze včetně jejího lídra. Sociální demokracie se v hlavním městě dohodla na koalici se Zelenými, jedničkou kandidátky bude bývalá disidentka a ombudsmanka Anna Šabatová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloslav Ludvík

Článek

„Rozhodl jsem se odejít z ČSSD. Rád bych poděkoval za 32 let, které jsem v ČSSD strávil, ale vznikající koalice pro nadcházející komunální volby včetně osoby nového lídra reprezentuje jinou cestu, než kterou bych se chtěl vydat,“ napsal Ludvík.

Předsednictvo pražské ČSSD minulý týden schválilo koaliční spolupráci se Zelenými a jako společného lídra zvolilo Šabatovou. Bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) poté uvedl, že strany chtějí nabídnout sociálně citlivou alternativu pro hlavní město.

Sociální demokraté vládli v Praze v minulém volebním období společně s ANO. Ve volbách v roce 2018 však dostali kandidáti strany pouhých 2,87 procenta hlasů, což jim ke vstupu do městského zastupitelstva nestačilo. Ještě méně hlasů dostali Zelení, které podpořilo 1,84 procenta voličů.

Reklama

Výběr článků

Načítám