Hlavní obsah

Exministr dopravy Dobeš opouští LIDEM

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Bývalý ministr dopravy Pavel Dobeš opustí stranu LIDEM. Nastínil to již před několika týdny v pořadu Otázky Václava Moravce, nyní je to podle České televize definitivní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Dobeš

Článek

Dobeše k tomuto kroku vedly podle ČT „odlišné představy o dalším směřování liberálních demokratů“.

"Oba dva jsme si řekli, co si myslíme o směřování strany a politického subjektu LIDEM, a vzhledem k tomu, že moje vize je jiná než vize paní kolegyně, tak na to konto já odcházím ze strany a nechávám ji vlastnímu žití," citovala Dobeše ČTK. Dobeš podle ní připustil i osobní neshody s Peake.

Spory s Peake 

Není tajemstvím, že Dobešovy vztahy s šéfkou strany Karolínou Peake byly dlouhodobě napjaté. Vyhrotily se zejména v souvislosti s nefunkčním centrálním registrem vozidel.

Počátkem prosince pak v České televizi vyjádřil údiv nad tím, že nikdo z vedení LIDEM s ním nechce hovořit. „Stále čekám na nějakou bližší komunikaci se členy předsednictva. Tu bych po roce a půl očekával, že někdo zvedne telefon a že se třeba sejdeme na patnáct minut.“

Dobešova rezignace na post ministra dopravy byla několikrát na spadnutí. Nakonec se v listopadu rozhodl dát vedení resortu k dispozici v prosinci. Peake tehdy označila Dobešovo oddalování odchodu za zbabělost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám