Hlavní obsah

Dolly Buster dostala Novu před vysílací radu

– PRAHA

V úterních Televizních novinách na Nově se objevil kratičký záběr s onanujícím mužem. Nova doplnila informaci o tom, že pornohvězda českého původu Dolly Buster míní kandidovat do Evropského parlamentu, ukázkami z jejích filmů. Podle Petra Pospíchala z Rady po rozhlasové a televizním vysílání se tím Rada bude zabývat v lednu.

Foto: Petr Mráček

Tomáš Löbl

Článek

Na jednom záběru seděl na pohovce v rohu onanující muž. TV Nova už na svých internetových stránkách zveřejnila omluvu, v té uvádí nejen, že "problematická scéna zobrazovala muže a ženu, přičemž pozornost na sebe strhávala žena, muž byl pouze v pravém dolním rohu v pozadí", ale hlavně zdůrazňuje, že "okamžitě přijala veškerá opatření, aby se tato chyba neopakovala" a "vyvodí pracovně-právní důsledky vůči všem zaměstnancům, kteří pochybili".

Novinkám řekl tiskový Televize Nova Dan Plovajko: "Už předevčírem jsme začali vést šetření. Vzhledem k tématu jsme použili ilustrační záběry s Dolly Buster a víme, že inkriminovaný záběr byl přehlédnut. Nyní se jedná v pracovně právní oblasti." Jaký bude postih a kolika zaměstnanců se má týkat, Plovajko uvést nechtěl.

Na dotaz, kolik lidí se Nově ozvalo, uvedl Plovajko. "Reagovalo minimum diváků, většina to nezaregistrovala."

Možné důsledky pro Novu nekomentoval: "Co bude dál, nezáleží na nás, bude se tím zabývat Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, kterou jsme již informovali."

Nově hrozí až desetimiliónová pokuta

Petr Pospíchal z Rady pro rozhlasové a televizní vysílání ráno pro Novinky uvedl: "Já jsem to neviděl, podívám se na to, až budu v práci. Není ale podstatná délka záběru, ale to, jestli se tam vůbec objevil. Pokud ano, tak v úvahu připadá buď napomenutí nebo finanční postih od 20 tisíc do 10 miliónů."

Pospíchal zdůraznil, že zatím jde o teoretické úvahy: "Rada není policejní komando, která vyrazí na akci, řídí se standardními postupy. Zabývat se tím nemůže dříve než na začátku příštího roku na lednovém zasedání. Když Rada dostane podnět, stížnost nebo zjistí něco z vlastního monitorování vysílání, musí vše nejprve posoudit odborný orgán, programový odbor, a pak se to dostane na jednání rady. Ta rozhoduje na základě odborného posudku i vlastní zkušenosti podle zákona. Nemůžeme její jednání předjímat."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám