Hlavní obsah

Do konce června už tropy nebudou, studený týden proprší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní počasí, které nakrátko zavládlo v Česku minulý týden, bylo jen skromnou ochutnávkou, která se už do konce června nebude opakovat. Naopak, chladno a deštivo podle předpovědi bude panovat po celý týden a pravděpodobně i po víkendu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Článek

"Do konce června bychom už tropické teploty mít neměli, naopak budeme v chladnějším rázu počasí, teploty budou těsně pod dlouhodobým normálem,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

V pondělí se sice ještě nad území České republiky rozšiřuje výběžek vyššího tlaku vzduchu, v úterý ho ale vystřídá další frontální vlna. Pondělní odpoledne a úterní dopoledne tak ještě nabídne polojasnou až oblačnou oblohu, ale v úterý odpoledne začne přibývat oblačnosti s deštěm a přeháňkami.

Úterní ráno bude velmi studené, teploty klesnou k devíti až pěti stupňům, což je ve srovnání s rány minulých dní obrovský teplotní pokles. Odpolední teploty v úterý vystoupí na 19 až 23 stupňů, na západě se budou pohybovat jen kolem 16 stupňů.

Středa proprší, bude zataženo s deštěm na většině území. Mohou se ojediněle objevit i bouřky. Teploty se budou pohybovat kolem 15 až 19 stupňů. Stejné počasí bude panovat i ve čtvrtek. Po oba dva dny bude navíc foukat čerstvý vítr s nárazy až kolem 70 km/h, což bude pocitově teplotu vzduchu ještě snižovat.

"Velká oblačnost s přeháňkami bude převládat i o víkendu a zřejmě i počátkem příštího týdne. Teploty se pořád budou pohybovat do 21 stupňů,“ uvedla Honsová s tím, že srážky by tentokrát měly být významnější v Čechách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám