Hlavní obsah

Dienstbier je sociopat a kretén, pustil se do senátora poslanec Šťastný

Právo, Jan Martinek

Poslanec ODS Boris Šťastný, který má blízko k odcházejícímu prezidentovi Václavu Klausovi, velmi ostře zaútočil na senátora Jiřího Dienstbiera (ČSSD). Označil ho za sociopata a kreténa, a to kvůli tomu, že mezi senátory inicioval návrh ústavní žaloby na prezidenta, který v pondělí odpoledne senátoři schválili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Poslanec Boris Šťastný

Článek

„Pro Jiřího Dienstbiera, který dnes (v pondělí) obviněním prezidenta z velezrady brutálně uškodil České republice, nemám jiná slova, než že je to sociopat a kretén,“ řekl Právu Boris Šťastný.

Podle něj jde o znevážení demokratických principů, znevážení celého systému a nevratné poškození jména České republiky nejen v zahraničí. "Zapíše se černým písmem v dějinách naší země,“ uvedl dále Šťastný.

„Zodpovědný politik nesmí hazardovat se slovy, jako je velezrada. Použít se dá jen ve výjimečných případech, například na úrovni válečného stavu. Tady byla ústavní klauzule zneužita pro politickou hru pana Dienstbiera a dalších havlistických a levičáckých politiků, kteří škodí dobrému jménu České republiky,“ dodal poslanec ODS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám