Hlavní obsah

Déšť, zataženo a chladno. Na letní počasí týden zapomeňme

• Aktualizováno

Déšť, zataženo a chladno. Tak bude vypadat počasí nejen o nadcházejícím víkendu, ale stejný charakter vydrží až do poloviny příštího týdne, řekla ve čtvrtek Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. Rtuť teploměru by se měla od středy příštího týdne šplhat ke třicítce a letní počasí by pak mělo vydržet.

Foto: ČTK/AP

Počasí bude na deštníky.

Článek

Čtvrtek charakterizují velké teplotní rozdíly. Na Karlovarsku bylo ráno například 9 stupňů, na Ostravsku a Brněnsku 16 stupňů. Během dne bude chladno, čerstvý vítr, který pocitovou teplotu snižuje, bude slábnout až večer. Oblačnost bude ubývat také až později odpoledne, takže večer by mělo být jasno, ovšem chladno. Teplotní maxima se budou pohybovat mezi 18 až 22 stupni.

Páteční ráno bude na horách velmi chladné. Modely předpovídají pouhé dva stupně. Na ostatním území to bude 10 až 6 stupňů. „Dopoledne by mělo být jasné až polojasné, ale postupně bude od západu přibývat oblačnost a večer se objeví na většině území přeháňky,“ uvedla Honsová. Odpolední teploty by měly být mezi 20 až 24 stupni.

Víkend ovšem nebude nic moc. Nejchladnějším dnem by se měla stát sobota,“ řekla Honsová. V sobotu bude zataženo až oblačno. Na většině území by mělo pršet nebo se objeví přeháňky. Ranní teploty 14 až 10 stupňů, odpolední dosáhnou maximálních hodnot 17 až 21 stupňů.

neděli by mělo být ráno a dopoledne ještě polojasno, od západu se bude nasouvat teplá fronta, ta ale s sebou přinese oblačnost, déšť a přeháňky. Ráno bude chladné, jen mezi 12 až 8 stupni, odpoledne vystoupají teploty na 20 až 24 stupňů.

Začátek nového pracovního týdne bude teplejší, kdy se maxima budou v pondělí pohybovat mezi 24 až 28 stupni, ale bude velká oblačnost až zataženo s deštěm a přeháňkami. Podobný ráz počasí vydrží i v úterý.

Zlom nastane podle Honsové ve středu, kdy se výrazně oteplí, bude jasno a teploty budou postupně růst ke 30 stupňům. Takový ráz počasí by měl vydržet až do konce týdne, tedy i přes víkend.

Reklama

Výběr článků

Načítám