Hlavní obsah

Déšť ustane až ve středu, to už bude maximálně jen 21 stupňů

Po vlně úmorných veder se příroda smilovala a většina obyvatel České republiky tak v pondělí vstávala do zataženého, deštivého rána. Ve znamení vydatných srážek se bude odehrávat celá první polovina pracovního týdne, ve středu večer ale nastane prudký obrat, sdělila Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek od nedělní 18. hodiny do pondělního dopoledneVideo: ČHMÚ

 
Článek

V pondělí a v úterý bude zataženo s deštěm, v průběhu obou dnů budou mít srážky tendenci ještě postupně zesilovat, budou intenzivní a trvalé. Jen na severovýchodě země bude zpočátku ještě oblačno až polojasno a srážky jen místy.

pondělí teploty v Čechách vystoupí nejvýše na 21 až 25 stupňů, na Moravě a ve Slezsku rtuť ukáže ještě 28 stupňů.

Teploty ale budou postupně padat, v úterý se s pokračujícím deštěm ochladí na nejvýše 18 až 22. „To byly před týdnem naopak nejnižší hodnoty,“ připomněla Honsová.

Ve středu večer změna

Ve středu se očekávají teplotní maxima ještě nižší, jen mezi 17 až 21 stupni, charakter počasí ale dozná zásadní změnu.

„Zpočátku bude zataženo, v Čechách s deštěm nebo s přeháňkami. Postupně bude oblačnosti ubývat a večer bude až skoro jasno,“ řekla Honsová s tím, že změna souvisí s příchodem oblasti vysokého tlaku vzduchu od západu.

Od čtvrtka do neděle bude jasno až polojasno. Ve čtvrtek po ránu se ještě mohou vyskytnout mlhy po odpařování spadlých srážek. Vlivem zmenšené oblačnosti budou teploty po ránu klesat na 14 až 10 stupňů. Denní maxima ale budou postupně růst. Ve čtvrtek se oteplí na 20 až 24, v pátek na 21 a 25 a o slunečném víkendu bude až 27 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám