Hlavní obsah

Demonstrace na Letné? Babiš chystá na neděli překvapení

– Praha
Novinky, mif, zpe

Spolek Milion chvilek v sobotu během demonstrace na pražské Letné opětovně vyzval premiéra Andreje Babiše (ANO) k demisi. Ten na to reagoval chválou současných poměrů ve společnosti – především možností vyjádřit svůj názor a respektovat výsledky svobodných voleb.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Máme svobodu a demokracii, a to jsme přesně před 30 lety chtěli,“ prohlásil pro Novinky Babiš v reakci na sobotní demonstraci.

Podle něj „je skvělé, že lidi můžou vyjádřit svůj názor a nikdo je přitom neperzekvuje a nenapadá“. „A je fakt skvělé, že máme svobodné a demokratické volby, kde si můžeme svobodně zvolit své zástupce,“ konstatoval premiér.

Letná dala Babišovi ultimátum do konce roku

Domácí

„Dívejte se na můj zítřejší projev v Národním muzeu. Vyjádřím se v něm k našemu nejvýznamnějšímu svátku. Řeknu vše, co považuju za nutné a vhodné. Možná budete překvapení,“ uzavřel Babiš. Konkrétnější však zatím být nechtěl.

Spolek Milion chvilek dal premiérovi ultimátum do 31. prosince, aby odvolal ministryni spravedlnosti Marii Benešovou a zbavil se Agrofertu, nebo aby odstoupil. V opačném případě svolá spolek další demonstrace, během kterých prý budou „daleko kreativnější“.

Reklama

Výběr článků

Načítám