Hlavní obsah

Dělám dokument o záchranné službě, tvrdil zloděj s dalekohledem

Novinky, khl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý zloděj se v době nouzového stavu vloupal do dvou sanitek. Ty stály na oploceném pozemku rodinného domu v Krči v Praze 4. Při vloupání ho vystrašil majitel. Před útěkem se mu zloděj vymluvil na natáčení dokumentu o záchranné službě. Z aut ukradl reflexní vestu, záchranářský kufřík a peněženku s doklady.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž s dalekohledem se vloupal do sanitkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Na začátku května vnikl neznámý muž na oplocený pozemek rodinného domu v pražské Krči, kde se vloupal do dvou sanitek a dalších aut. Při činu ho nachytal majitel. Než se ale stihl obléknout, muž utekl. „Ještě před tím mu ale stačil říct, že zabloudil a natáčí dokument o záchranné službě,“ řekl policejní kapitán Jan Daněk.

Žádný gang zlodějů u Prahy zřejmě nebyl, policie teď zadržela dva Ukrajince

Krimi

Zloděj se na pozemek vloupal okolo šesté hodiny ráno, na krku měl dalekohled. Z místa činu pak utekl v oranžové záchranářské bundě a v ruce držel stříbrný kufřík. Z aut ukradl ještě peněženku a doklady. Celkově způsobil škodu za dvacet tisíc korun.

„Zloděje zachytily při vloupání kamery a nyní známe jeho podobu. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ doplnil Daněk.

Případ policie vyšetřuje pro podezření z krádeže, poškození cizí věci a z vloupání. Jelikož muž vyloupil sanitky v době nouzového stavu, hrozí mu až osmileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám