Hlavní obsah

Dálnice D1 byla opět uzavřena, v rozjíždějící se koloně se stala další nehoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od časného rána komplikovala dopravu na mnoha místech Česka ledovka. Dopravu na dálnici D1 zastavila mezi Psáři a Souticemi hromadná nehoda, kde se srazilo 23 aut, kamión a autobus. Zranění utrpělo 14 lidí. Další nehoda devíti aut se stala odpoledne po otevření v rozjíždějící se koloně na 42. kilometru.

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli ledovce na D1 bouralo 23 aut a jeden autobus, 14 zraněnýchVideo: Novinky

 
Článek

Podle mluvčího policie Zdeňka Chalupy byla tentokrát dálnice uzavřena jen krátce. Nehoda se obešla bez zranění.

Při ranní nehodě utrpěli dva lidé středně těžké poranění. "Po ošetření na místě byli zranění převezeni do motolské nemocnice," uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Dalších pět lidí utrpělo lehčí zranění. "Ti byli po ošetření na místě převezeni do nemocnice do Benešova k dalším vyšetřením," dodala mluvčí. Další blíže nespecifikovaný počet osob byl podle ní ošetřen a ponechán na místě nehody.

Před místem nehody se vytvořila zhruba sedmikilometrová kolona, která sahá až na 44. kilometr. "Žádáme řidiče, aby dálnici opustili už na dřívějších exitech, jako je exit 41 na Šternov," řekl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Foto: Mato Holan, Doprava on-line

Na dálnici boural také autobus.

Chemický posyp, kterým byla dálnice ošetřena, totiž smyl ranní déšť a následná ledovka se stala příčinou hromadné nehody.

Další problémy jsou na D1 u Vlašimi.

Foto: Mato Holan, Doprava on-line

Uzavřená je silnice 33 z Hradce Králové do Náchoda u Jaroměře, policie odklání dopravu přes obec Černožice. Neprůjezdná je podle Zelené vlny Radiožurnálu i silnice z Poděbrad do Jičína.

Foto: Mato Holan, Doprava on-line

Ledovka se ráno tvořila také na pražské Jižní spojce, auta bourala například na Lanovém mostě, namrzlé vozovky jsou i v jiných částech hlavního města.

Komplikace i během dne

Uzavřené jsou některé silnice například na Nymbursku, nebezpečně kluzké komunikace jsou také v okolí Mladé Boleslavi, Rakovníka, Jičína, na Orlickoústecku.

Ledovka zastavila provoz na některých silnicích Vysočiny, hlavně na Pelhřimovsku. Od 7.00 bylo nahlášeno několik dopravních nehod, většinou bez zranění.

Situace se může zkomplikovat během dne, kdy hodně lidí vyjede za posledními vánočními nákupy či k příbuzným. Výstraha meteorologů před silnou námrazou a ledovkou trvá do pátečních 13.00.

Reklama

Výběr článků

Načítám