Hlavní obsah

Dalíkův byt vyvolal ve vedení ODS poprask

Zveřejnění faktu, že spolupracovník předsedy ODS Marek Dalík se stěhuje do podobně luxusního bytu v Praze na Hradčanech, a to ve stejném domě jako Mirek Topolánek, vyvolalo mezi špičkami ODS pořádný rozruch. Ačkoli se politici z vedení ODS nechtěli veřejně příliš vyjadřovat, podle informací Práva je zpráva zaskočila.

Článek

Obávají se prý skandálu v případě, že by voliči informacím o zdrojích na tato bydlení neuvěřili. Tato obava nakonec zjevně vedla k tomu, že ředitel politické a tiskové sekce ODS Dalík, který se k bytu do té doby nechtěl vůbec vyjadřovat, najednou obrátil a poskytl Právu vysvětlující rozhovor.

Dalík včera Právu řekl: "Ten byt je úplně stejný, jako Topolánkův, takže i cena je prakticky stejná." Šéf ODS podle svých slov zaplatil 8,5 miliónu korun za 120 metrů čtverečních.

Dalík popřel, že by jeho byt stál až 14 miliónů korun. "Beru si na ten byt hypotéku, není na tom nic zvláštního," dodal Dalík. Kromě toho prodává dům v Praze.

Cena bytu mezi 8,5 až 12 milióny korun

Podle dobře informovaného zdroje by se cena bytu vzhledem k exkluzívní adrese a s ohledem na rekonstrukci celého objektu mohla pohybovat mezi 8,5 až 12 milióny korun.

Dalíkem uvedenou kupní cenu bytu nyní ještě nejde ověřit, protože ještě není zapsán v katastru nemovitostí.

Místopředseda ODS Ivan Langer se nepozastavuje nad tím, že Dalík, ač ještě docela mladý (30 let), disponuje tolika penězi, aby si mohl pořídit nákladný byt na luxusní adrese. "Znám hodně mladších lidí, než je pan Dalík, a mnohem solventnějších, záleží jenom na schopnostech," řekl Právu Langer. Dodal, že věří, že bude mít Dalík všechny transakce řádně zdokladovány.

Podobného názoru je i místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová. Podle ní by měl Topolánek s Dalíkem předejít jakýmkoli spekulacím tím, že ozřejmí veřejnosti přesně, jakým způsobem byty získali. "Pokud mají pan předseda Topolánek, tak pan Dalík všechny doklady, a já předpokládám, že ano, o nákupu bytu a o získání peněz, tak nezáleží na tom, že bydlí v jednom domě," uvedla Němcová. Dodala, že chápe, že otázky bydlení politiků jsou ve veřejnosti velmi citlivé.

Reklama

Výběr článků

Načítám