Hlavní obsah

Čuba chce řešit své absence v Senátu, nabídl prý překvapivé řešení

Právo, Novinky, bja, jr
Aktualizováno

Zlínský senátor za SPO František Čuba prý nabídl šéfovi horní parlamentní komory Milanu Štěchovi (ČSSD) „překvapivé řešení” svých mnohaměsíčních absencí na jednání. V pondělí o tom informoval předseda SPO Jan Veleba, po němž Čuba dopis posílá. Veleba, který dostal list v kopii, se chystá detaily zveřejnit ve středu.

Foto: archiv, Právo

František Čuba

Článek

„Dopis jsem si samozřejmě přečetl a s jeho obsahem a způsobem řešení, které navrhuje, souhlasím,“ řekl Novinkám Veleba.

Čuba prý Velebu požádal, aby list předal předsedovi Senátu co nejdříve. Veleba uvedl, že by se měl se Štěchem setkat ve středu v 11 hodin. Dopis mu předá se svým komentářem. Poté prý znění dopisu zveřejní.

„Sám návrh pana Čuby hodnotím jako čestné a chlapské řešení, ale neznamená to, že je to jenom jedno řešení,“ nastínil Veleba s tím, že řešení bude prý „velmi překvapivé”.

Jednaosmdesátiletý senátor Čuba není k zastižení na mobilním telefonu. „Se zástupci médií nechce mít žádný kontakt,“ sdělil Právu v pondělí jeho stranický kolega, zlínský lékař a místopředseda SPO Zlínského kraje Lubomír Nečas.

Čuba, poradce prezidenta Miloše Zemana, je senátorem od října 2014. Zkraje na schůze pléna chodil. Byl zpravodajem zahraničního výboru k několika mezinárodním smlouvám.

Posledních devět měsíců však Čuba kvůli zdravotním obtížím na jednání nechodí. Přesto pobírá plný plat včetně náhrad, což zaujalo média i některé senátory.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám