Hlavní obsah

ČSSD uctila Komárkovu památku, chystá pamětní desku

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsednictvo ČSSD zahájilo své páteční jednání v Lidovém domě minutou tichu za Valtra Komárka, který zemřel ve čtvrtek ve věku 82 let. Širší vedení ČSSD navíc rozhodlo o krocích vedoucích k umístění Komárkovy pamětní desky v jeho rodném Hodoníně.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva Lubomír Zaorálek, Bohuslav Sobotka a Milan Urban (všichni ČSSD)

Článek

Předsednictvo sociální demokracie se pak pustilo do členů vlády. Tradičně si vzalo „na mušku“ ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), tentokrát kvůli plánu rušit některé finanční úřady. Do jeho stranického kolegy, ministra zdravotnictví Leoše Hegera, se ČSSD pustila kvůli záměru přeměnit fakultní nemocnice na univerzitní.

„ČSSD protestuje proti plánu ministerstva financí dále centralizovat daňovou správu a vzdálit ji na venkově občanům i podnikatelům. Plán ministra Kalouska na úplné zrušení 30 územních pracovišť současných krajských finančních úřadů je jen dalším krokem ke zhoršování podmínek pro život a podnikání ve venkovských oblastech ČR,“ usnesli se sociální demokraté krátce po zahájení jednání předsednictva.

Pokud jde o Hegera, za jeho „nejnebezpečnější záměr“ ČSSD označila přeměnu všech stávajících fakultních nemocnic na univerzitní nemocnice. „Je přitom zjevné, že účelem zákona je především jejich odstátnění a převod stomiliardového státního majetku. Obáváme se, že jde tak o skrytou přípravu na privatizaci mnoha špičkových zdravotnických center,“ uvedli sociální demokraté.

Reklama

Výběr článků

Načítám