Hlavní obsah

Co jiného čekat od agenta Bureše, reagoval Kalousek na Babišovu žalobu

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Rozhodnutí šéfa hnutí ANO Andreje Babiše zažalovat prvního místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska pro pomluvu nezůstalo dlouho bez odezvy. Adresát žaloby, který Babiše vyprovokoval slovy o spolupráci s StB, se nechal slyšet, že od „agenta Bureše” ani nic jiného nečekal.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek při zahájení volební kampaně

Článek

„Co jiného lze čekat od agenta Bureše? Není jako politici - maká,” reagoval Kalousek pro Novinky, přičemž si vypůjčil volební motto z Babišovy kampaně.

Babiš se rozhodl podat trestní oznámení, neboť jej rozhořčila slova Miroslava Kalouska a dalšího místopředsedy TOP 09, Marka Ženíška, kteří připomínali jeho předlistopadovou minulost a hovořili o spolupráci s STB.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Předvolební billboard hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše

Kalousek prohlásil, že zatímco předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v exilu pomáhal v boji proti komunismu, „předseda ANO Andrej Babiš práskal komunistické státní bezpečnosti a pomáhal jí tak mimo jiné i v boji s týmž demokratickým disentem“.

Ženišek dokonce použil označení „komunistický udavač”.

„Proti lžím pana Kalouska a pana Ženíška, kteří hájí barvy TOP 09, se budu bránit trestním oznámením pro pomluvu,“ prohlásil následně Babiš.

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš (ANO)

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek

Dodal, že Kalousek se Ženíškem očividně nevědí, o čem mluví. "V minulém režimu mě StB vyšetřovala, rozhodně jsem s ní ale nespolupracoval, žádnou spolupráci jsem nepodepsal a na nikoho jsem nikdy nepráskal. StB si na mě vedla svazek, o kterém jsem nevěděl, a agenta ze mne udělala ona bez mého souhlasu. Kvůli tomu se také soudím se slovenským Ústavem paměti národa a máme dost důkazů, abychom vyvrátili, že jsem jakoukoli spolupráci podepsal," upřesnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám