Hlavní obsah

ČEZ vyhlásil kalamitu na východě Čech

– Hradec Králové • Aktualizováno

ČEZ vyhlásil po čtvrtečních bouřkách kalamitní stav v distribuční síti na východě Čech. Platí ve dvou krajích, a to v Královéhradeckém a Pardubickém. Dále se týká některých okresů Libereckého kraje a kraje Vysočina.

BEZ KOMENTÁŘE: Popadané větve na silnicích komlikovaly jízdu u Hradce Králové

 
Článek

Důvodem je vysoký počet poruch na zařízení vysokého i nízkého napětí. Platí od rána až do odvolání, zřejmě až do soboty.

Mimo dvou nejvíce postižených krajů se týká i okresů Havlíčkův Brod a Semily. Kalamitní stav na Semilsku potvrdila mluvčí ČEZu pro východní Čechy Šárka Beránková.

"My jsme v noci na Semilsku a ve východních Čechách zaznamenali 46 poruch na vedení vysokého napětí a desítky poruch na napětí nízkém," doplnila Beránková. Situace byla podle ní nejhorší kolem Hradce Králové, hodně špatně dopadlo Semilsko, Jičínsko, Nový Bydžov a Rychnovsko. Kalamitní stav podle ní platí kvůli velkému počtu poruch také pro královéhradecký okres.

BEZ KOMENTÁŘE: Spadlý strom totálně zdemoloval autoVideo: Prima FTV

Na Benecku jsou některé oblasti bez proudu už 14 hodin, což způsobuje značné potíže mimo jiné tamním hoteliérům. Podle aktuálních zpráv elektřina naskočila, dodávky ale stále vypadávají. Jak pro Novinky uvedl jeden ze čtenářů, který zde tráví dovolenou, například v Jilemnici kvůli výpadku proudu byly zavřené obchody. V oblasti rovněž nefungovaly některé benzínky.

Reklama

Výběr článků

Načítám