Hlavní obsah

Česko zasáhne silné sněžení, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Náledí, před kterým meteorologové varovali v sobotu některé oblasti Česka, pokryje celou republiku. Český hydrometeorologický ústav rozšířil svou výstrahu. Náledí pokryje v noci na neděli celou republiku. Dál platí i výstraha, že většinu ČR v sobotu zasáhne silné sněžení.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Výstraha před tvorbou náledí platí od sobotních 21:00 do nedělních 08:00 nově pro téměř celou republiku, kromě části středních a východních Čech, jižní Moravy a Slezska. Objevit se může spíše ve vyšších polohách, nad 500 metrů nadmořské výšky. Meteorologové proto doporučují řidičům i chodcům, aby byli opatrní.

Během soboty by se měly objevit sněhové přeháňky, které se postupně změní v silné sněžení, kdy mohou během hodiny napadnout až čtyři centimetry sněhu, uvádí meteorologové. Sněžit by mělo až do sobotních 23.00 v celé ČR kromě Karlovarského a Plzeňského kraje.

V polohách pod 400 m se mohou objevit přeháňky smíšené nebo dešťové.

Především řidiči by měli být opatrní. Mnohé silnice mohou být nesjízdné, cestu bude komplikovat zhoršená viditelnost. Hrozí proto problémy v dopravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám