Hlavní obsah

Celé Česko se musí od pondělí připravit na nová opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Případná plošná opatření, o nichž již ve středu hovořil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), by měla začít platit od pondělí. Ministr to ve čtvrtek řekl s tím, že detaily budou zveřejněny v pátek.

Článek

Ministr za situace, kdy byl denní počet nakažených 211, avizoval, že zavedení nových opatření bude podmíněno vývojem epidemiologické situace.

„Uděláme všechno pro to, abychom situaci zvládli bez nějakých zásadně omezujících opatření typu omezení volného pohybu nebo zavírání obchodů či restaurací. Spíše to budou opatření preventivní,“ řekl ve čtvrtek Vojtěch.

„Plošná opatření teď diskutujeme s epidemiology a zítra bych chtěl oznámit nějaký závěr z té debaty, jaká opatření se tedy budou případně zavádět,“ řekl ministr. Zvýšení počtu nových případů podle něj není plošné, ve většině krajů je situace klidná.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Vrátit by se tak mohlo například povinné nošení roušek ve zdravotnických zařízeních, případně ve všech uzavřených prostorech či v MHD. Opět by mohlo být omezeno i pořádání hromadných akcí.

Počty nově potvrzených případů nákazy covidem-19 přitom ve čtvrtek opět narostly a přibylo 247 nakažených.

Opatření proti koronaviru se v Moravskoslezském kraji zmírní

Domácí

K dílčím restrikcím již dříve přistoupily Liberecký a Ústecký kraj, kde krajští hygienici nařídili povinnost nosit roušky ve zdravotnických zařízeních. V Moravskoslezském kraji, kde byla rovněž plošná omezení zavedena, naopak od pátku přistoupí k jejich rozvolnění.

Ovšem je pravděpodobné, že v rámci celostátních opatření se od pondělí pravidla opět zpřísní a obyvatelé regionu si „volnější režim” užijí jen o víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám