Hlavní obsah

Čekají nás další vedra, bude až 35 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Start nového pracovního týdne s sebou přináší i vedra. Odpolední teploty budou stoupat k super tropickým hodnotám, až k 35 °C, varuje meteoroložka Dagmar Honsová. Čekají nás ale také bouřky, které budou doprovázet přívalové deště a krupobití. Ochlazení se dočkáme až o víkendu.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 15.8. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„V pondělí během odpoledne musíme místy počítat s deštěm nebo přeháňkami a bouřkami. Počasí v Česku bude pod vlivem brázdy nízkého tlaku vzduchu,“ řekla Novinkám Honsová.

Po ránu se budou ojediněle tvořit mlhy. Jinak bude ráno a dopoledne převládat polojasno, postupně bude přibývat oblačnosti. Odpoledne bude oblačné, místy se objeví přeháňky, déšť nebo bouřky. „Bouřky mohou být ojediněle silné s krupobitím, přívalovým deštěm a nárazy větru o rychlosti 70 km/h,“ varuje Honsová. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 25 a 30 °C.

V úterý bude jasno až polojasno, zejména na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 28 až 32 °C.

Na vedro se musíme připravit i ve středu. Bude jasno až polojasno. Ranní teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 30 až 34 °C.

Ve čtvrtek by měla přes Českou republiku přecházet studená fronta. Místy se budou tvořit bouřky, ojediněle i silné, které bude provázet přívalový déšť a krupobití. Zpočátku bude jasno až polojasno, odpoledne od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 19 až 15 °C. Denní teploty 31 až 35 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, na většině území déšť, přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 19 až 15 °C. Denní teploty 22 až 26 °C, na východě území až 30 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 22 až 26 °C.

V neděli bude polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 23 až 27 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám