Hlavní obsah

Bývalé vedení pražského letiště si rozdělilo 200 miliónů na odměnách, dokumenty se nenašly

Vedení Letiště Praha podalo trestní oznámení kvůli odměnám, které si rozdělil bývalý management firmy v čele s Miroslavem Dvořákem. Napsala to čtvrteční Mladá fronta Dnes (MfD). Za převod státního podniku na akciovou společnost si někdejší nejvyšší vedení vyplatilo podle deníku téměř 200 miliónů korun. K výplatě odměn ale chybí kompletní dokumentace.

Foto: Martin Pinkas, ČTK

Bývalý šéf pražského letiště Miroslav Dvořák

Článek

"Zjistili jsme, že v roce 2008 se objevil závazek na platbu managementu a později došlo k jeho výplatě,“ řekl listu Jakub Puchalský, mluvčí Českého aeroholdingu, pod nějž spadá i Letiště Praha. Ve výroční zprávě z toho roku je pak podle deníku uvedeno, že jde o závazek platby navázaný na splnění transformace státního podniku na akciovou společnost a její privatizaci.

Letiště ale nemá potřebné dokumenty, ze kterých by bylo jasné, na jakém základě byly peníze vyplaceny. "Nejsou tu kompletní smlouvy, které by ukazovaly, že k výplatě má dojít," uvedl Puchalský s tím, že firma proto podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

Bývalému vedení podle MfD odešlo v minulých letech 197 miliónů korun formou mimořádné odměny. Přes 150 miliónů údajně získal Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám