Hlavní obsah

Bylo toho na něj moc, byl znechucený, řekl Babiš k Vojtěchovu odchodu

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš na rezignaci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha ihned reagoval na Twitteru. Poděkoval mu za práci a řekl, že chápe, že toho muselo být na něj moc. Dodal, že boj s první vlnou koronaviru zvládl Vojtěch „neuvěřitelně”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na fotografii z letošního května

Článek

„Udělal na ministerstvu víc práce než většina jeho předchůdců. A boj s první vlnou viru zvládnul neuvěřitelně. Chápu, že už toho na něj muselo být moc, že byl znechucený politikou a médii a rozhodl se odejít. Děkuju mu. Za vše. A přeju mu v životě i další kariéře jen to nejlepší,” uvedl Babiš.

Doplnil, že pokud by Vojtěch nemusel vydat všechnu energii na boj s koronavirem, byl by to jeden z nejlepších ministrů zdravotnictví.

Vojtěch se na konci srpna snažil prosadit nošení roušek ve vnitřních prostorách, premiér to ale označil za nesmysl a tvrdil, že roušky už občany unavují. Vojtěch následně jejich povinné nošení vyhlásil jen ve veřejných dopravních prostředcích a zdravotnických zařízeních.

Když se epidemiologická situace rapidně zhoršila, roušky se pak narychlo zaváděly v polovině září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám